• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes na ontslag: "Voor het eerst heb ik het gevoel: ik heb gefaald"

  Peter Maes

  "Ik ben volop aan het tuinieren om mijn hoofd weer vrij te krijgen."

  Peter Maes heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij Lokeren gereageerd. Hij steekt de hand in eigen boezem, maar kijkt ook meteen vooruit: "Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan."

  Peter Maes en Lokeren leken voor elkaar in de wieg gelegd, maar de 2e regeerperiode van Maes op Daknam eindigde al na iets meer dan een jaar. "Het is de eerste keer dat ik ontslagen word door de slechte resultaten", zegt hij aan Sporza.

   

  "Ik zou het geen bevrijding willen noemen. Ik had niet het gevoel dat het op was. De jongens gaven nog altijd 100% om het resultaat te halen dat ik nodig had (om te mogen blijven). Dat is niet gelukt en dus moet ik mijn lot aanvaarden. Het lot van de coach die geen punten haalt."

   

  "Mijn ontslag is helemaal anders dan indertijd bij Genk. Nu heb ik het gevoel dat ik gefaald heb. 6 op 36, dat weegt. Van mijn ontslag in Genk heb ik meer afgezien."

  "Heel moeilijk om vooruit te kijken bij Lokeren"

  Het hart van Maes blijft ook na zijn ontslag nog voor Lokeren kloppen. "Ik geloof erin dat het nog goed komt met de club. Laat ons hopen dat mijn opvolger (Trond Sollied, red) optimaal kan profiteren van het effect van een nieuwe coach. Dat hij de hoofden van de spelers kan vrijmaken en vullen met nieuwe info."

   

  "Anderzijds deel ik wel de bezorgdheid van de supporters van Lokeren. Ik heb het voorbije jaar duidelijk gevoeld dat het heel moeilijk is om vooruit te kijken."

   

  "De voorzitter heeft veel betekend voor de club en heeft de mensen uit de regio gelukkige momenten bezorgd door het voetbal. Maar je moet er ook voor zorgen dat je als club kunt groeien. Technisch directeur Willy Reynders is ontslagen, ik ben weg, wie is de volgende?"

   

  "Ik denk dat ze bij Lokeren iets moeten doen aan de structuur. Maar wij moeten het proces niet maken van Roger Lambrecht. Hij is verstandig genoeg om dat zelf te doen."

  "Mijn hele leven is voetbal, winnen of verliezen"

  Peter Maes, die afgelopen week ook even in de cel doorbracht in het Belgische voetbalschandaal, is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. "Ik ben volop aan het tuinieren om mijn hoofd weer vrij te krijgen."

   

  "Daarna wil ik zo snel mogelijk weer doen wat ik het liefste doe: coachen. Mijn hele leven is voetbal, winnen of verliezen. Dat zal niet veranderen."