• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Vinatieri (45!) wordt topschutter aller tijden in NFL

  " "

  Adam Vinatieri speelde voor de New England Patriots en de Indianapolis Colts.

  Oktober is een recordmaand voor de NFL: enkele weken nadat Drew Brees het passing yards-record verbeterd had, kroonde Adam Vinatieri (45!) zich tot topschutter aller tijden in de American football-competitie. Met 2.550 punten ging hij de Deen Morten Andersen voorbij.

  Vinatieri speelt voor de Indianapolis Colts. Met zijn 10 punten van gisteren bracht de kicker de verplaatsing naar de Oakland Raiders tot een goed einde: 28-42. Met 2.550 punten ging hij de Deen Morten Andersen voorbij, die van 1982 tot 2007 2.544 punten maakte in de NFL.

   

  Vinatieri bleef bescheiden bij zijn succes: "Ik had nooit kunnen geloven dat ik zo lang zou spelen dat ik de kans zou hebben om op een dag het record te verbeteren. De NFL kent een geschiedenis van heel wat geweldige schutters. Ik wil al mijn teammaats bedanken die me - in de voorbije 23 jaar - alles gegeven hebben wat ze me konden geven."

   

  Vinatieri begon zijn carrière bij de Amsterdam Admirals in de NFL Europe in 1996 en werd datzelfde jaar nog opgepikt door de New England Patriots. Daarmee zou hij 3 keer de Super Bowl winnen. In 2006 maakte hij de overstap naar de Colts, waarmee hij nog 1 keer de NFL-finale op zak stak. 

  Hij denkt wel nog niet aan stoppen: "Ik wil dit record buiten bereik van eender wie zetten."

  Beelden van het recordpunt en de viering achteraf:

  Tweets over Vinatieri's record: