• home
 • video
 • pas verschenen

  Real zet Lopetegui op straat, Solari neemt voorlopig over

  Lopetegui verloor gisteren met Real de Clasico met 5-1.

  Een verrassing is het niet: Real Madrid heeft daags na de vernedering in de Clasico coach Julen Lopetegui (52) ontslagen. De Spanjaard was er nog maar enkele maanden aan de slag. Hij wordt voorlopig vervangen door ex-speler Santiago Solari (42).

  Julen Lopetegui had de lastige taak om succescoach Zinédine Zidane op te volgen bij Real Madrid. De Fransman hield het vrij verrassend voor bekeken na een nieuwe Champions League-triomf en zijn Spaanse opvolger kon de zware erfenis moeilijk dragen.

   

  Lopetegui werd net voor de start van het WK door Real losgeweekt bij de Spaanse voetbalbond. Lopetegui was bondscoach, maar mocht door zijn geflirt met Real nog voor de start van de Wereldbeker zijn koffers pakken.

   

  Met 14 punten uit 10 speeldagen oogde het rapport van Lopetegui bij Real niet meteen fraai. De laatste competitiezege dateert al van 22 september tegen Espanyol. Gisteren volgde het dieptepunt, met de 5-1-bolwassing tegen Barcelona in de Clasico. 

   

  Vanavond maakte Real Madrid bekend dat het contract van zijn T1 ontbonden is. "We willen de dynamiek in dit team veranderen op een moment waarop alle doelstellingen nog haalbaar zijn", luidt het. "Het bestuur meent dat er een groot verschil is tussen de kwaliteit in de kern en de behaalde resultaten."

   

  Er werd ook al meteen een vervanger aangesteld. Ex-speler Santiago Solari wordt gepromoveerd van Real Madrid Castilla. De Argentijn bewandelt zo hetzelfde pad als Zidane, maar Real laat verstaan dat hij "voorlopig" de taken van Lopetegui overneemt. Woensdag volgt al een bekermatch bij Melilla.

  Ex-speler Solari wordt interim-trainer.

  14, de rode draad van Julen Lopetegui bij Real Madrid