• home
 • video
 • pas verschenen

  Naert past voor WK in Doha: "Geen zin in marathon om middernacht"

  Naert werd in Berlijn Europees kampioen.

  Koen Naert (29) snelde in augustus in Berlijn naar de Europese titel op de marathon. Naert finishte in 2u09'51". "Die chrono kan en moet beter", zegt Naert, die voor dat plan niet aan het WK in Doha in 2019 denkt. "Mijn ogen blinken nu voor de marathon van Rotterdam."

  Koen Naert triomfeerde in Berlijn, maar heeft nog honger. "Die chrono van het EK kan en moet beter", zegt de Europese kampioen in een interview met Atletieknieuws. "Het was die dag eigenlijk te warm voor een marathon."

   

  "Ik moet ergens geduld hebben, want we hebben maximaal twee kansen per jaar om te schitteren. Als ik een vlekkeloze voorbereiding ken, dan kan het sneller. Het hoeft echter niet in 2019."

   

  "Er zijn verschillende redenen om niet aan de start van het WK in Doha te komen. Voor mij is het belangrijkste bij een marathon dat mijn ogen beginnen te fonkelen als ik aan de race denk. Dat had en heb ik bij het EK."

   

  "Mijn ogen blinken nu voor de marathon van Rotterdam. Ik zal daar mijn voorjaarsmarathon lopen, waarschijnlijk in het gezelschap van Bashir Abdi."

   

  "Je verliest 5% van je capaciteiten als je niet uitkijkt naar een wedstrijd. Dat is het geval met Doha. Om middernacht lopen om te ontsnappen aan de warmte spreekt me niet aan. Mijn tweede marathon in 2019 staat nog niet vast."