• home
 • video
 • pas verschenen

  Weggestuurde supporter schrijft brief naar Extra Time: "Dit is onbegrijpelijk"

  " "

  Michel Preud'homme ging tegen Genk in de clinch met enkele toeschouwers op Sclessin.

  In Extra Time was er aandacht voor het akkefietje van Michel Preud'homme met enkele toeschouwers, de status van Renaud Emond bij Standard, het keepersprobleem bij Club Brugge en de nakende terugkeer van Olivier Deschacht naar Anderlecht. Bekijk hier de fragmenten.

  "Standard moet zijn excuses aanbieden"

  Michel Preud'homme sprong zondag tijdens Standard-Genk even uit zijn vel na een niet-toegekende corner. "Het was uitstekend gedaan van ref Van Driessche om hem niet weg te sturen", oordeelt Peter Vandenbempt.

   

  De Standard-coach kreeg het wel aan de stok met enkele fans die vlakbij zijn dug-out zaten. Vijf mensen werden door de club uit het stadion gezet. Een van hen schreef een brief naar Extra Time. "We hebben nooit gespot of beledigd. "Rustig en kalm aan", hebben we geroepen. Zijn dat redenen om iemand uit het stadion te zetten en te behandelen als een hooligan?", klonk het.

   

  "Dit is onbegrijpelijk", zeiden de analisten in koor over de beslissing om de toeschouwers weg te sturen. "Standard moet zijn excuses aanbieden", meent Jan Mulder.

   

  "Ja", zegt Marc Degryse, "maar Preud'homme gaat hier ook over de schreef. Als ze alleen maar dat gezegd hebben... Als je iedere keer moet reageren op wat mensen roepen. Dit was toch deftig?"

  Degryse: "Ik ben altijd verwonderd dat Emond de nummer 1 is van Standard"

  Extra Time keek aandachtig naar de prestatie van Renaud Emond tegen Racing Genk. "Het oogt vaak ongelukkig of onhandig", analyseert Marc Degryse de acties van de Standard-spits.

   

  "Hij heeft zijn plaats in de ploeg afgedwongen, maar Orlando Sa moet zich toch zorgen maken. Op zich is Sa een betere spits, maar Emond heeft zijn plaats verdiend. Hij maakt de mooiste doelpunten, maar soms laat hij ook de makkelijkste liggen. Ik ben altijd verwonderd dat hij de nummer 1 is van Standard."

   

  Peter Vandenbempt: "In principe is Preud'homme het seizoen ingestapt met de wetenschap dat Sa een betere spits is dan Emond. Ik heb ook de neiging om te zeggen dat hij voor een topclub niet genoeg is. Maar hij spreekt ons tegen. Dat bewijzen de cijfers."

  "Nadeel voor Letica is de voorgeschiedenis"

  Karlo Letica betaalt een prijs voor zijn blunder tegen STVV. "Hij heeft door de commentaren achteraf flinke klappen gekregen", stelt Peter Vandenbempt. "Zijn nadeel is de voorgeschiedenis. Als die er vorig jaar niet was geweest, dan wordt dit niet zo benadrukt."

   

  "Ik heb altijd medelijden met een keeper na zo'n blunder, maar het is profvoetbal. Dan moet je ingrijpen", pikt Jan Mulder in. "Er is een soort vloek, denk ook aan Bolat. Intussen zien we dat hij dat niveau had aangekund", besluit Filip Joos.

  "Het publiek zal Deschacht toejuichen"

  Olivier Deschacht trekt donderdag met Lokeren naar Anderlecht. "Het wordt misschien de moeilijkste wedstrijd uit mijn carrière", vertelde de verdediger afgelopen weekend. "Het is heel moeilijk om tegen mijn vrienden te spelen, tegen de fans die me 20 jaar gesteund hebben. Maar het moet. Ik mag me niet laten doen. Zo kent niemand mij. Maar ik zal er zeker wakker van liggen."

   

  "Hij moet drie ballen onder de lat jagen. Kom op, Olivier", vuurt Jan Mulder de voormalige Anderlecht-speler aan. "Ik zou het misschien ook moeilijk hebben, maar ik zou het nog moeilijker hebben als ik het moeilijk zou hebben om tegen m'n oude club drie schitterende goals te maken."

   

  "Hij zal geweldig ontvangen worden en het publiek zal hem ook toejuichen. Daar ben ik zeker van", voorspelt Peter Vandenbempt.