• home
 • video
 • pas verschenen

  De Coninck: "Club koos keeper die te onervaren is voor dit niveau"

  Karlo Letica

  Is Karlo Letica zijn krediet kwijt bij Club Brugge

  Het keepersspook bij Club Brugge lijkt na onzeker optreden van Karlo Letica weer helemaal terug. "Het is best dat hij nu even in de schaduw wordt gezet", zegt analist en ex-doelman Wim De Coninck.

  Club Brugge dacht met Karlo Letica eindelijk verlost te zijn van zijn keepersprobleem, maar na herhaaldelijk mistasten, krijgt ook hij de wind van voren. Het scherpst was zijn eigen aanvoerder Ruud Vormer, die zei "dat het tijd werd dat hij punten begon te pakken".

   

  "Club heeft meer dan 3 miljoen euro betaald om zijn keepersprobleem op te lossen, maar het probleem is terug", stelt Wim De Coninck vast. "Ze hebben gekozen voor een keeper die te jong en onervaren is om op dit niveau mee te spelen en punten te pakken."

   

  "Dat deden ze eerder al met Mathew Ryan, toen met succes. Met Horvath dachten ze hetzelfde te doen, maar dat is nefast afgelopen Met Letica hoopten ze op een 2e Ryan, maar het lijkt eerder een 2e Horvath te worden."

  2 maanden geleden: Extra Time over onzekere Letica

  "Best dat hij even in de schaduw wordt gezet"

  Volgens Wim De Coninck komt de miserie in doel erg ongelegen. "Vorig jaar was Club zo outstanding dat het zich een keepersprobleem kon permitteren. Dat is dit jaar anders."

   

  Letica zal er dinsdag alvast niet bij zijn tegen Oostende. Hij is "geblesseerd". "Het is sowieso beter dat hij even in de schaduw wordt geplaatst, zodat hij de tijd krijgt om zich te rehabiliteren. Anders wordt elke bal die hij pakt of niet pakt onder een vergrootglas gehouden. Dat is nefast voor een jonge keeper."

   

  "Ik hoor uit de kleedkamer van Club dat hij heel zelfverzekerd is, dat hij niet te lang bij zijn foutjes blijft stilstaan. Maar op het veld zie je die zelfverzekerdheid niet, wel dat hij nog onervaren is."

  Letica niet vrijuit bij schot van Bongonda

  "Horvath of Hubert? Het lijkt een herhaling van vorig seizoen"

  Club Brugge is nu verplicht om terug te grijpen naar ofwel Horvath ofwel Hubert, die alletwee eigenlijk al waren afgeserveerd. "Horvath was al afgeschreven en moest vertrekken, maar blijkbaar vond Club geen ploeg die vertrouwen in hem had."

   

  "Hubert heeft ook al wat flaters op zijn conto. Het wordt sowieso een moeilijke keuze voor Leko. Het lijkt op een herhaling van vorig seizoen. Misschien staat Letica met 2 weekjes rust weer fris tussen de palen. Ze zullen die 3,5 miljoen niet zomaar te grabbel willen gooien."

  De flater van Letica tegen STVV

  "Uitspraak Vormer zal hard aankomen bij "broekventje" Letica"

  Opvallend is dat Letica openlijk wordt afgevallen door zijn ploegmaats en trainer. "Letica zal wel weten dat die dingen sowieso over hem gezegd worden in de kleedkamer. Het is misschien niet slecht dat dit nu op straat wordt gegooid."

   

  "Vormer zegt dit ook na een ontgoocheling. Hij is altijd recht voor de raap en zou dat ook aanvaarden als iemand dat over hem zou zeggen. Maar als kapitein mag hij dit zeggen, al zal dit hard aankomen bij een "broekventje" als Letica."

  Het interview met een scherpe Vormer