• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ontslag Dury? Niet van overtuigd dat dat de juiste beslissing is"

  Francky Dury.

  Dury ontvangt donderdag met Zulte Waregem Standard.

  De donkere wolken blijven boven het Regenboogstadion hangen. Zulte Waregem staat nog altijd in de kelder van het klassement met 6 op 36. "De spelers staan nog 100 procent achter de coach", vertelt CEO Eddy Cordier.

  "Spelers halen niet het niveau dat we verwachten"

  Na 12 speeldagen heeft Zulte Waregem amper 6 punten. "Er zijn verschillende redenen voor dat puntentotaal", zucht Eddy Cordier bij Sporza. "Zo halen de spelers niet het niveau dat we verwachten. Dat is jammer."

   

  "Er zit veel ervaring in de ploeg en soms halen ze niveau. Maar als het iets meer tegenzit, dan komt er twijfel en onzekerheid."

   

  "Het is een mentaliteitsprobleem. Daar wordt hard aan gewerkt met onze staf en mental coach. We hopen op beterschap."

  "Het zit vooral tussen de oren en dat zal veranderen"

  Lokeren heeft evenveel punten als rode lantaarn Zulte Waregem en nam zaterdag afscheid van zijn T1 Peter Maes. Ligt dat scenario ook bij Essevee op tafel?

   

  "We hebben er het volste vertrouwen in", stelt de CEO van Zulte Waregem. "Maar er moet een moment komen waarop er punten gepakt worden en vooral een driepunter."

   

  "We zijn er niet van overtuigd dat een ontslag de juiste beslissing is. Er zijn voorbeelden uit het verleden. Kijk naar KV Mechelen vorig seizoen, dat 3 trainers had, veel spelers aantrok tijdens de winterstop en toch degradeerde."

   

  "Dat is voor ons niet de oplossing. De spelers staan ook nog 100 procent achter de coach. Er wordt goed getraind. Het zit vooral tussen de oren en dat zal veranderen. Daar zijn we van overtuigd."

   De spelers staan ook nog 100 procent achter de coach. Er wordt goed getraind. Het zit vooral tussen de oren en dat zal veranderen. 

  CEO Eddy Cordier