• home
 • video
 • pas verschenen

  Overlever aanslagen na marathon: "Wat voor een tocht is dit geweest"

  Sébastien Bellin

  Sébastien Bellin wordt door zijn emoties overmand.

  Geen enkele dokter geloofde dat hij ooit nog zou kunnen sporten, maar toch heeft Sébastien Bellin (40) het klaargespeeld. Tweeënhalf jaar na de aanslagen in Zaventem liep de voormalige basketbalspeler de marathon van Brussel uit. 

  VIDEO: Ruim verslag marathon Brussel (met o.a. Bellin)

  "Letterlijk een grote stap sinds de aanslagen"

  Na de aanslagen op de nationale luchthaven zit Sébastien Bellin vol met schroeven. Een deel van zijn been is gevoelloos, maar dat deert hem niet. Gisteren stond hij aan de start van de marathon van Brussel. 

   

  "Ik weet dat het een grote stap is sinds de aanslagen, letterlijk zelfs. Ik wil graag weten of mijn lichaam dit 4 of 5 uur volhoudt en ik wil mijn dochters tonen dat ik een marathon kan lopen. We zullen zien of het lukt", blikte Bellin vooruit. "En als het niet lukt, zijn er ergere dingen in het leven."

   

  Maar het lukte Bellin wel. De voormalige topsporter legde op eigen tempo de 42,195 kilometer door en rond Brussel af. Na 5 uur, 24 minuten en 52 seconden strompelde hij over de finish in het Jubelpark.

   

  Bellin werd door zijn emoties overmand. "Ik heb het voor mekaar gekregen. Wat voor een tocht is dit geweest", besloot de man met tonnen wilskracht.

  Zwaargewond op de vloer van de luchthaven

  In maart 2016 gingen de beelden van Sébastien Bellin de wereld rond. De voormalige topsporter lag op de vloer van Zaventem in een plas bloed. Zijn been was geraakt door een bom.