• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax is beste opleidingsclub, Anderlecht en Standard in de top 30

  Tielemans en Dendoncker werden opgeleid bij Anderlecht.

  Het Internationaal Centrum voor Sportstudies CIES heeft bestudeerd welke clubs het grootste aantal voetballers aanleveren in de Europese competities. Ajax topt de lijst, Anderlecht en Standard scoren de beste Belgische punten.

  Anderlecht had op 1 oktober 2018 38 jeugdproducten in de Europese eerste divisies lopen. Vorig jaar waren dat er 36. Daarmee staat Anderlecht op de 22e plaats in de Europese lijst. Standard (29e) is de Belgische nummer 2 met 34 jeugdspelers.

   

  Ajax is net als vorig jaar hofleverancier met 77 jeugdspelers op de Europese velden. De top 3 wordt volgemaakt door Dinamo Kiev (69) en Partizan Belgrado (69).

   

  Als we alleen naar de 5 grootste competities kijken, dan is Real Madrid de toonaangevende club. Real telt 36 jeugdproducten in de eerste afdelingen van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. Lyon (35) en Barcelona (34) hijgen in de nek.

   

  Een voetballer is voor het CIES (en voor de UEFA) een jeugdproduct van een club als hij er tussen zijn 15e en 21e minstens drie jaar verbleef.