• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vylder valt net naast podium op omnium in Canadese WB-manche

  De Vylder

  De 23-jarige De Vylder was de Belgische vertegenwoordiger op het omnium.

  Lindsay De Vylder is op de WB-manche in Milton 4e geworden op het omnium. Moreno De Pauw eindigde 8e op de scratch.

  Lindsay De Vylder kende een wisselvallig optreden, met een slechte start in de scratch, maar een goeie prestatie (2e) in de tempo race. Door een 7e plaats bij de afvalling had De Vylder nog uitzicht op een medaille en in de afsluitende puntenkoers pakte hij ook een ronde (ofwel 20 punten) op de concurrentie. Maar tussendoor sprokkelde hij te weinig punten. Zo eindigt hij op de ondankbare 4e plaats.

   

  Ook voor Moreno De Pauw zat er geen medaille in. De scratch werd gewonnen door de Oekraïner Griniv, die als enige zijn concurrenten op een ronde zette. In de slotsprint eindigde De Pauw 7e en dus 8e in de eindstand.