• home
 • video
 • pas verschenen

  Verslagenheid bij Leicester en OHL na helikoptercrash Thaise eigenaar

  OH Leuven

  Een handvol supporters verzamelde aan Den Dreef.

  0 / 0

  De fans van Leicester City en OH Leuven zijn diep bedroefd na de crash van de helikopter van hun Thaise voorzitter. Zowel in Engeland als in België kwamen supporters hun steun betuigen aan het stadion.

  Kort na de match van Leicester City tegen West Ham United steeg de helikopter van Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha op, maar niet veel later stortte het toestel neer. Volgens verschillende bronnen zaten naast Vichai ook nog zijn dochter, 2 piloten en een nog onbekende persoon in de helikopter. Of iemand de crash heeft overleefd, is nog niet bekend.

   

  Het ongeluk heeft heel wat losgeweekt in de voetbalwereld. (Ex-)Leicester-spelers als Gary Lineker, Jamie Vardy en Peter Shilton hebben met verbijstering gereageerd op Twitter.

   

  Aan het stadion van Leicester verzamelden zondagochtend tientallen mensen met bloemen, sjaals en kaarsjes om hun club en de familie van Vichai een hart onder de riem te steken en om steun bij elkaar te zoeken.

   

  Ook bij OH Leuven hebben enkele supporters een herdenkingsmoment gehouden aan Den Dreef. De club wenst voorlopig niet te reageren, zolang er geen duidelijkheid is over clubeigenaar Vichai.

  Tweets van Leicester-coryfeeën