• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Riel wint triatlon na ijzingwekkende millimetersprint

  Marten Van Riel

  Wie wint? Nieschlag (links) of Van Riel (rechts)?

  Marten Van Riel heeft de slotmanche van de Europabeker triatlon in Funchal (Por) gewonnen. Dat had - bijna letterlijk - heel wat voeten in de aarde. Van Riel en de Duitser Nieschlag persten er in de laatste rechte lijn een beklijvende sprint uit.

  Triatleet Marten Van Riel heeft dit jaar duidelijk een stapje hogerop gezet. Zo won hij brons op het EK en was hij de beste in de Europabeker-manche in Wuustwezel. In Funchal triomfeerde hij ook in de laatste wedstrijd van die Europabeker.

   

  Van Riel maakte na het zwemmen deel uit van een kopgroep van 5, die het peloton kon afhouden in het fietsonderdeel. Van Riel en Justus Nieschlag bleken de beste lopers en losten elkaar van geen vin.

   

  In de laatste rechte lijn leek Van Riel de bovenhand te halen, maar Nieschlag had nog een versnelling in huis. Tegelijkertijd wierpen ze hun lichaam over de finish.

   

  De overwinning werd in eerste instantie aan Nieschlag toegekend, maar na het (langdurig) analyseren van de beelden wees de jury toch Van Riel aan als winnaar.

  Bekijk de beelden van de razendspannende sprint