• home
 • video
 • pas verschenen

  Skeelerkampioene Sandrine Tas maakt uitstapje naar schaatsen

  Naar het voorbeeld van Bart Swings zal ook Sandrine Tas haar geluk beproeven op de schaatspiste. Samen met juniorenwereldkampioen Jason Suttels zal ze enkele schaatswedstrijden afwerken komende winter.

  Sandrine Tas (23) veroverde in 2015 haar eerste wereldtitels in het skeeleren: op de 1.000 meter en de marathon. Onze landgenote veklaarde toen dat ze niet echt zin had om skeeleren en schaatsen te combineren, omdat haar studie bio-ingenieur in het gedrang zou komen. 3 jaar later acht ze de tijd wel rijp voor een uitstapje naar het schaatsen.

   

  Jason Suttels (17) kroonde zich afgelopen zomer tot wereldkampioen in de puntenafvalling bij de junioren. Net als Tas zal ook hij te bewonderen zijn op de schaatsbaan. In juli stond al een trainingsweek ingepland op het ijs van de Thialfpiste. Maar door ziekte moest Suttels op de valreep nog afzeggen.

  De Belgische Snelschaatsfederatie maakte het nieuws bekend

  Swings 2e in eerste schaatsoptreden

  Als Tas en Suttels kiezen voor een (gedeeltelijke) schaatsloopbaan, dan treden ze in de voetsporen van Bart Swings. Onze landgenoot heeft trouwens zijn 1e schaatswedstrijd van het seizoen achter de kiezen en snelde daarin naar de 2e plaats in Hamar (Noorwegen).

   

  Op de 3.000 meter liet Swings een tijd noteren van 3'49"16. Daarmee moest hij het hoofd buigen voor de Noor Sverre Lund Pedersen, die bijna zeven seconden sneller was. De Noor Harvard Bökko vervolledigde het podium.