• home
 • video
 • pas verschenen

  OH Leuven: "Toekomst van onze club? Nu kunnen we alleen maar rouwen"

  OH Leuven rouwt na het overlijden van zijn eigenaar.

  De Engelse voetbalwereld rouwt na het overlijden van Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha. De Thaise familie had ook 1B-club OH Leuven in handen. "Het is nog veel te voorbarig om uitspraken te doen over de toekomst van onze club. Vandaag worden we geconfronteerd met een menselijk drama", klinkt het bij OHL.

  "Ook in Leuven was er een project met grote ambities"

  "Ik weet dat de familie Srivaddhanaprabha in Engeland bijzonder geliefd was en ook hier in Leuven wordt met verslagenheid gereageerd", zegt Chris Vandebroeck, ex-voorzitter van OH Leuven, aan Sporza.

   

  "De Thaise familie heeft waanzinnig veel gedaan voor Leicester, met onder meer de titel, wat een half mirakel was. Ook in Leuven was er een project met grote ambities. Men wilde hier hetzelfde realiseren."

   

  "Maar vandaag kunnen we alleen maar rouwen. Het is nog veel te voorbarig om uitspraken te doen over de toekomst van onze club. We worden geconfronteerd met een menselijk drama. Al de rest is voor de nabije toekomst."

   

  Woensdag speelt OH Leuven thuis tegen Lommel. "Ik wil nu al iedereen oproepen om naar die match te komen om eer, steun en respect te betuigen. Ik denk dat dat het ideale moment is. Laat ons die match aangrijpen om de mensen in Thailand en Leicester te steunen en om als één familie te reageren."

  Ik wil nu al iedereen oproepen om woensdag naar de match tegen Lommel te komen om eer, steun en respect te betuigen.

  Chris Vandebroeck

  "Overname wordt nu wel ondersteund door grote basis binnen de club"

  OH Leuven kwam in 2017 in handen van King Power Group, de groep rond Vichai Srivaddhanaprabha. Niet alle Leuvense supporters waren te spreken over die overname.

   

  "Maar die kritiek was al grotendeels voorbij", reageert Chris Vandebroeck. "Men besefte welke investeringen zij in de club hebben gedaan, ook in de infrastructuur. Men zag in dat dit een juiste beslissing is geweest, dat het de club enorme mogelijkheden heeft gegeven voor de toekomst."

   

  "Het is niet omdat het momenteel sportief wat minder gaat, dat dat betekent dat we niet meer zouden moeten geloven in het project. Het project staat als een huis, ook al krijgt het nu een enorme tegenslag. Maar de overname van King Power wordt nu wel ondersteund door een grote basis binnen de club."

  Tweet van OH Leuven: