• home
 • video
 • pas verschenen

  Kenianen heersen weer in marathon van Brussel

  Laban Cheruiyot.

  Laban Cheruiyot.

  De Keniaan Laban Cheruiyot heeft de marathon van Brussel op zijn naam geschreven, onze landgenoot Pieter Gijsels werd 3e. Bij de vrouwen was de zege voor Kabiratou Nassam uit Benin.

  Het was de 15e editie van de marathon van Brussel en de 12e keer dat de overwinning naar een Keniaan ging.

   

  Door de koude bleven de toptijden uit. Laban Cheruiyot kwam over de finish na 2u24'20". Zijn landgenoot Patrick Korir werd 2e en Pieter Gijsels 3e. "Ik heb nooit eerder in zo'n koude gelopen", zei Cheruiyot na zijn zege.

   

  Bij de vrouwen ging de overwinning naar Kabiratou Nassam (2u57'56") uit Benin, voor de Britse Juliet Champion en de Tsjechische Sarka Vystejnova.

   

  Er waren bijna 14.000 lopers in Brussel. Dat zijn er zo'n 1.000 meer dan vorig jaar. Bij de marathon waren er 2.300 deelnemers, 9.200 personen liepen de halve marathon, 1.800 mensen deden mee aan de mini-marathon en 700 aan de Kids Run.

   

  66 deelnemers deden een beroep op medische verzorging, maar er waren geen zware gevallen bij.

  Persoonlijke triomf voor Bellin

  Een van de marathondeelnemers was Sebastien Bellin, ex-basketbalspeler en huidig manager van Spirou Charleroi. Bellin was één van de slachtoffers van de aanslag op Brussels Airport in 2016.

   

  "Ik wist niet dat ik ooit nog opnieuw zou kunnen lopen", zei hij. "Hoe onmogelijk de uitdaging ook mag lijken, vat ze stap voor stap aan. Dat is een doel geweest. Het doet me plezier dat andere mensen er een voorbeeld aan nemen."

  Tweet:

  Het verslag: