• home
 • video
 • pas verschenen

  Leinders over Hamilton: "Echte toppers zijn altijd wat onsympathiek"

  Lewis Hamilton

  "Hamilton toonde veel veerkracht. Dat heeft de doorslag gegeven."

  Met een 5e wereldtitel heeft Lewis Hamilton zich nog wat hoger in het pantheon van de Formule 1 genesteld. "Je kunt van hem houden of niet, maar hij is wel een uitzonderlijk rijder", zegt Bas Leinders.

  Voor de 4e keer in 5 jaar (en voor de 5e keer in totaal) wist Lewis Hamilton zich tot wereldkampioen te kronen in de koninginnenklasse van de autosport. "Dat is dit jaar dubbel en dik verdiend", zegt voormalig F1-rijder Bas Leinders.

   

  "Mercedes had in het begin van het jaar zeker niet de snelste auto, Ferrari had de bovenhand. Maar Vettel heeft een paar steken laten vallen en vooral: Mercedes en Hamilton hebben veel veerkracht getoond. Dat heeft de doorslag gegeven."

  "Hamilton in top 5 van beste rijders uit de geschiedenis"

  Met 5 titels moet Lewis Hamilton op de eeuwige ranglijst enkel nog Michael Schumacher (7) boven zich dulden. "Je kunt van hem houden of niet, maar je moet wel toegeven dat hij een uitzonderlijk rijder is. Hij hoort absoluut bij de top 5 van de beste F1-rijders uit de geschiedenis."

   

  Wat Hamilton ook deelt met Schumacher is dat hij geen smetteloze reputatie heeft. "Als je een meervoudige wereldkampioen wil worden, mag je geen lieverdje zijn. Een sympathieke jongen als Button kan 1 keer kampioen worden, maar om jaar na jaar voor de titel te vechten, moet je wat agressief en onsympathiek zijn."