• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthias Casse behaalt zilveren medaille in Abu Dhabi

  Sagi Muki en Matthias Casse

  In de finale moet Matthias Casse zijn meerdere erkennen in de Israëliër Muki.

  Judoka Matthias Casse (21) heeft op het grandslamtoernooi in Abu Dhabi zijn categorie (-81 kg) net niet kunnen winnen. Hij verloor de finale in de extra tijd en moest tevreden zijn met zilver.

  In de finale stond Matthias Casse (IJF-10) tegenover een oude bekende: de Israëliër Sagi Muki (IJF-16). Op het EK had hij van hem verloren in de 1/8e finales.

   

  Casse kon geen revanche nemen. Hij dwong Muki wel tot een golden score. Na 9 seconden in de extra tijd scoorde zijn tegenstander ook. Europees kampioen Muki vloerde Casse met een schouderworp en kreeg er een waza-ari voor.

   

  Vice-Europees kampioen Sami Chouchi (IJF-15) kwam in Abu Dhabi niet verder dan een eerste gevecht tegen de Tsjech Jaromir Musil (IJF-48), die na 45 seconden in de golden score een winnende waza-ari kon scoren. Dirk Van Tichelt (IJF-32) schopte het tot in de 1/8e finales. Daarin was het 19-jarige toptalent Isjen Amanov uit Kirgizië te sterk (met waza-ari).