• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Real heeft iets anders nodig: deze trainer is verbrand"

  Real Madrid werd in Camp Nou vernederd.

  Geen Lionel Messi en uiteraard geen Cristiano Ronaldo gisteren in Barcelona-Real Madrid, maar de voetballiefhebbers werden zondag wel stevig verwend in Camp Nou. Filip Joos gaf commentaar bij Play Sports. "Ook zonder Messi en Ronaldo blijft dit de mooiste wedstrijd op aarde."

  "De eerste helft was een onwaarschijnlijke slachting"

  De eerste helft was een onwaarschijnlijke slachting. Real deed bijna niets, was verschrikkelijk zwak, stond erbij en keek ernaar. Barcelona speelde zijn bekende voetbal, ook zonder Messi. Dat is toch wel belangrijk: ook zonder Messi en Ronaldo blijft dit de mooiste wedstrijd op aarde.

   

  De eerste helft was vooral een les in hoe je niet moet verdedigen tegen Barcelona. Real was lusteloos, centrale verdediger Nacho stond op de rechterflank. Alba denderde keer op keer over hem. Het was een festival van Barcelona, weliswaar zonder veel kansen. Courtois stond niet echt in een schietkraam.

  Thibaut Courtois slikte 5 goals.

  "Deze match is voer voor de trainersschool"

  Bij de rust was er twijfel: zal Lopetegui nog de tweede helft coachen of neemt hij zijn spullen en gaat hij naar huis? Maar hij kwam terug, en hoe. Hij zette het helemaal om. De kans dat hij nog coach blijft is klein, maar zijn stuiptrekkingen waren fantastisch om te zien.


  Hij speelde na de pauze met 3 centrale verdedigers, speelde overal koppeltjesvoetbal en Barça was plots het noorden kwijt. Modric trapte ook nog op de paal. Als het daar 2-2 wordt, dan zet ik mijn geld eerder op Real.

   

  Maar Barcelona kwam er na 75 minuten weer door, na een goeie zet met het doorschuiven van Sergi Roberto. Het was echt een geweldige wedstrijd, met voer voor de trainersschool.

   

  Dit moet je laten zien aan aspirant-trainers: hoe fout je kan zitten en hoe je het dan toch nog bijna kan rechttrekken. Met fenomenale spelers, natuurlijk, die er na de pauze wél in geloofden.

  Suarez nam een hattrick voor zijn rekening.

  "Lopetegui is de situatie nooit meester geweest"

  Na de 5-1 ligt coach Lopetegui met anderhalf been buiten. Ik zou hem nu ook wel ontslaan. Het begon al met de manier waarop hij bij Real is binnen gestruikeld, als 7e keuze. Dat was omdat voorzitter Perez heel snel een coach wou voorstellen na het affront dat Zidane hem had aangedaan, door te stoppen bij Real.

   

  Dat moest onmiddellijk beantwoord worden met een topcoach, maar die vond Real niet. Ze waren niet vrij of wilden niet komen. Dan hebben ze maar de Spaanse bondscoach losgeweekt, wat ook al een aardverschuiving teweegbracht.

   

  Dat was al niet meteen een mooie zet en het was niet iemand waar ze vol in geloofden. Hij is eigenlijk de situatie nooit meester geweest. Er wordt dan ook gekeken naar het vertrek van Ronaldo, maar vorig seizoen eindigden ze ook op 17 punten van Barcelona. Mét Ronaldo en dat zegt ook iets.

   

  Ze hebben ook vorig jaar een verschrikkelijke periode gehad, maar ze wonnen wel de Champions League. Maar deze ploeg heeft toch iets anders nodig. Zeker een nieuwe spits, maar ook een nieuwe trainer. Hij is verbrand. Het is voorbij, denk ik.

  Filip Joos