• home
 • video
 • pas verschenen

  Leicester bevestigt: eigenaar is omgekomen in helikoptercrash

  Vichai Srivaddhanaprabha.

  Leicester City-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha is om het leven gekomen bij de helikoptercrash naast het stadion van de Engelse club. Ook 4 andere inzittenden hebben het ongeluk niet overleefd.

  Na het gelijkspel tegen West Ham (1-1) verliet Vichai Srivaddhanaprabha het stadion zaterdagavond naar goede gewoonte per helikopter. Even later crashte de steenrijke Thai. De helikopter brandde helemaal uit.

   

  Leicester City meldt nu dat de inzittenden allemaal dood zijn. "Tot onze grote spijt en met een gebroken hart moeten we bevestigen dat onze voorzitter, Vichai Srivaddhanaprabha, een van de mensen is die het leven lieten toen de helikopter crashte. Niemand van de 5 personen heeft het overleefd", klinkt het in een mededeling van de club.

   

  "Onze gedachten gaan uit naar de familie Srivaddhanaprabha en de andere mensen die familieleden verloren hebben."

   

  "De wereld is een grote meneer kwijtgespeeld, een genereuze en een vriendelijke man. Onder zijn bewind vormde Leicester een familie. Als een familie treuren we om zijn dood. En als een familie zullen we zijn clubvisie voortzetten", belooft de Premier League-club.

   

  Dinsdag opent Leicester City een rouwregister in zijn stadion. Twee jaar geleden won de club nog de landstitel met Vichai Srivaddhanaprabha aan het hoofd.

  Beelden van de neergestorte helikopter:

  De spelers zijn in rouw:

  Ook collega's als Mo Salah leven mee: