• home
 • video
 • pas verschenen

  Cocu kocht nog wat tijd tegen Anderlecht, maar moet nu toch ophoepelen

  Einde verhaal voor Cocu bij Fenerbahçe.

  Phillip Cocu (47) is na iets meer dan 4 maanden ontslagen als coach van Fenerbahçe. Het hoofd van de Nederlandse coach lag al een tijd op het hakblok bij de Turkse club. Een nieuwe competitienederlaag legde zijn lot vast. Afgelopen donderdag speelde Cocu met Fenerbahçe nog 2-2 gelijk bij Anderlecht.

  Phillip Cocu was de voorbije jaren met 3 titels erg succesvol bij PSV en koos afgelopen zomer voor een Turks avontuur bij Fenerbahçe. Van wittebroodsweken was geen sprake, want Cocu holde met zijn nieuwe club voortdurend achter de feiten aan.

   

  In de Europa League was het gelijkspel tegen Anderlecht van afgelopen donderdag een nieuwe levenslijn, maar vanavond ging de Turkse topclub in eigen huis de boot in tegen Ankaragücü. Kort na de wedstrijd kreeg Cocu te horen dat zijn tijdperk als T1 voorbij is.