• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Gent redt op valreep punt tegen Anderlecht in vrouwentopper

  AA Gent viert

  Grote vreugde bij AA Gent na de late gelijkmaker.

  De vrouwen van AA Gent blijven aan de leiding in de Superleague na een 1-1-gelijkspel tegen Anderlecht. "Het was een billijke draw", klinkt het bij Gent. "Gent kreeg geen enkele kans", horen we dan weer bij Anderlecht.

  Anderlecht kon met een zege de leiding overnemen van AA Gent en kwam iets voor het halfuur ook op voorsprong via Sarah Wijnants. Dat leek ook te volstaan voor de 3 punten, maar in de extra tijd maakte Lenie Onzia alsnog gelijk. Gent behoudt zo zijn voorsprong van 2 punten op Anderlecht, dat wel nog een match te goed heeft.

   

  "We speelden een heel sterke eerste helft", zegt Anderlecht-coach Patrick Wachel. "We kregen 4 grote kansen, maar konden ze niet afmaken. Ook na de rust hetzelfde verhaal, maar dat telt allemaal niet. Gent kreeg geen enkele kans, maar het heeft toch even vaak gescoord als wij."

   

  Collega Dave Mattheus zag het anders: "Over de hele match gezien is een puntendeling terecht, al was het natuurlijk spannend omdat de goal pas in de 90e minuut viel."

   

  "We zagen een beetje een atypisch Gent in de 1e helft. We stonden te laag, maar daar hebben we de ploeg niet voor. Als we de bal wél hadden, waren we hem snel kwijt. De 2e helft was beter, maar ook niet top."

  Bekijk de goals uit Gent-Anderlecht (Sportbeat)

  Reacties uit beide kampen