• home
 • video
 • pas verschenen

  Toptalent Philipsen tekent voor UAE: "Deze ploeg gelooft in mij"

  Jasper Philipsen

  Jasper Philipsen reed dit jaar voor de ploeg van Axel Merckx.

  Jasper Philipsen maakt komend seizoen dan toch de overstap naar de WorldTour. Het Belgische toptalent tekende een contract voor 2 jaar bij UAE-Team Emirates, waar hij ploegmaat wordt van onder meer Gaviria.

  De 20-jarige Jasper Philipsen geldt als een van de grootste Belgische talenten voor het klassieke werk. Afgelopen seizoen werd hij prof bij de "jeugdploeg" van Axel Merckx. Het plan was dat Philipsen daar in 2019 nog wat langer zou blijven rijpen. Maar het aanbod van UAE was te goed om af te slaan.

   

  "Zijn kracht, snelheid en natuurlijke talent zullen van goudwaarde zijn in heel wat koersen, zoals de voorjaarsklassiekers", zegt UAE. Bij de ploeg uit de Emiraten zal Philipsen mogen samenwerken met Fernando Gaviria, die de overstap maakt van Quick-Step.

   

  "Het is een eer om voor UAE te mogen rijden", zegt Philipsen. "Ik ben zeker dat deze ploeg de beste keuze is voor mijn ontwikkeling. Ik voel hier vanaf het begin veel vertrouwen in mij. Ik denk dat ik ten volle zal kunnen profiteren van dit project om mijn talent te kunnen tonen de komende jaren."

  Heel wat ereplaatsen en eerste profzege in 2018

  Jasper Philipsen won vorig jaar bij de beloften onder meer Parijs-Tours en bewees dit jaar met ereplaatsen in de Driedaagse (3e), de Eurométropole (4e) en de Primus Classic (8e) dat hij op jonge leeftijd al zijn mannetje kan staan bij de profs. In augustus boekte hij ook zijn eerste zege bij de grote jongens, toen hij een massasprint won in de Ronde van Utah.