Peter Maes moet opstappen bij Sporting Lokeren

  Peter Maes kreeg Lokeren niet meer vooruit.

  Peter Maes (54) heeft gisteravond zijn laatste match als coach van Sporting Lokeren geleid. Na het gelijkspel tegen KV Oostende kreeg hij te horen dat de samenwerking stopt. Assistent-coach Arnar Vidarsson depanneert het team.

  "Sportief negatief uitvallende resultaten"

  Het ontslag van Peter Maes is geen verrassing. Met 6 op 36 bengelt de club onderaan het klassement van de Jupiler Pro League. Gisteravond kwam Lokeren niet verder dan een 0-0 tegen KV Oostende.

   

  "Die sportief negatief uitvallende resultaten hebben de club ertoe gebracht om de samenwerking met coach Peter Maes te beëindigen", klinkt het in een officiële mededeling op Daknam. "Arnar Vidarsson neemt zijn taken tot nader order over."

   

  "De club kijkt wel met passend respect terug op de samenwerking met Peter Maes. Wij wensen hem succes toe in het vervolg van zijn carrière. Peter Maes zelf dankt de supporters voor hun steun en hoopt dat ze als een man achter Sporting Lokeren zullen blijven staan."

  Tweevoudig bekerwinnaar

  Na een uitstap naar Racing Genk was Peter Maes aan zijn tweede periode in Lokeren bezig. In zijn eerste oogstte hij veel succes met de club.

   

  In 2012 won Maes de Beker van België met Sporting Lokeren. In de finale op de Heizel ging KV Kortrijk met 1-0 voor de bijl. Harbaoui maakte het doelpunt.

   

  Twee jaar later deed Maes dat nog eens, maar dan tegen het Zulte Waregem van Francky Dury (1-0). Toen scoorde Scholz in de finale.

   

  Ook in de play-offs liet het Lokeren van Peter Maes meer dan eens van zich horen. In zijn eerste seizoen (2010-2011) haalde de club zelfs Play-off I.

   

  Vorige week kwam Maes extrasportief in het nieuws. In het grote fraudedossier werd hij in verdenking gesteld van witwaspraktijken en criminele organisatie. Maes kwam vrij onder voorwaarden.

   

  Lees ook: Lokeren-fans nemen voorzitter Lambrecht op de korrel