• home
 • video
 • pas verschenen

  BBC: "Thaise eigenaar van Leicester zat in gecrashte helikopter"

  De crash schrikte de Engelse voetbalwereld op.

  0 / 0

  Onheilspellend nieuws uit Engeland: vlakbij het stadion van Leicester City is een helikopter neergestort. Volgens Engelse media gaat het om de helikopter die het Leicester-bestuur na de match tegen West Ham oppikte. De eigenaars van Leicester hebben ook OH Leuven in handen.

  Leicester speelde zaterdagavond 1-1 gelijk tegen West Ham. De eigenaars van Leicester worden na elke thuiswedstrijd met een helikopter opgehaald.

   

  Maar deze keer kwam de helikopter bij het opstijgen meteen in de problemen. Het tuig begon te spinnen en stortte neer op een parkeerterrein vlakbij het King Power Stadium. Volgens ooggetuigen was Leicester-doelman Kasper Schmeichel een van de eersten die naar het brandende toestel rende, gevolgd door een sliert hulpverleners.

   

  Wie allemaal in de helikopter zaten en of er overlevenden zijn, is nog niet bekend. Volgens de BBC was Leicester-eigenaaar Vichai Srivaddhanaprabha wel degelijk een van de passagiers. In 2010 nam de Thai de club in handen. Zijn speeltje werd in 2016 verrassend kampioen van Engeland. In mei vorig jaar werd de zakenman ook suikeroom van OH Leuven.

   

  Leicester City is voorlopig zeer karig met commentaar. Kort voor middernacht liet de Engelse club weten dat het de hulpdiensten ondersteunt bij het incident. "Als er meer informatie is, volgt een uitgebreidere mededeling", klonk het nog. Ook bij OH Leuven wachten ze af voor ze met een officiële mededeling naar buiten komen.

  Video en foto's van de crash:

  De helikopter verliet het stadion na de wedstrijd:

  Tweets over het incident:

  Reacties uit de voetbalwereld: