• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Engels bondscoach Eriksson leidt Filipijnse nationale ploeg

  Sven-Göran Eriksson zet zijn odyssee door Azië voort in de Filipijnen. Hij zal het land leiden tijdens de Asia Cup, begin 2019.

  De ster van Sven-Göran Eriksson is al een tijdje tanende, zijn bankrekening is dat allerminst. De voorbije jaren tekende hij lucratieve deals bij onder meer Guangzhou, Shanghai en Shenzhen. Bij die laatste werd hij iets meer dan een jaar geleden ontslagen. Onderhandelingen om bondscoach te worden in Kameroen sprongen af.

   

  Nu gaat de 70-jaar Zweed het avontuur wel aan bij de Filipijnen. Hij tekende er een contract voor 6 maanden en heeft als belangrijkste opdracht de Asia Cup, die in januari en februari wordt gespeeld.

   

  "Met zijn reputatie, ervaring en kennis lijdt het geen twijfel dat Eriksson onze ploeg naar een hoger niveau kan tillen", zegt de technisch directeur van de Filipijnen. Het wordt Erikssons 4e ervaring als bondscoach, telkens op een ander continent. Eerder deelde hij al de lakens uit bij Engeland, Mexico en Ivoorkust.