• home
 • video
 • pas verschenen

  Goud! Alexandra Tondeur wint EK triatlon op de halve Ironman

  Alexandra Tondeur

  De fietskilometers werden gehalveerd door slechte weersomstandigheden.

  Alexandra Tondeur heeft in Ibiza op het EK triatlon de gouden medaille veroverd op de halve Ironman. De 31-jarige Tondeur finishte in een tijd van 3u12'20". Door de slechte weersomstandigheden werd het deel met de fiets gehalveerd.

  Tondeur haalde het voor de Britse Saral Lewis (3u14'21") en landgenote Alice Hector (3u15'05").

   

  De atleten moesten 1.9 kilometer zwemmen, 45 kilometer fietsen en 21.1 kilometer lopen. Normaal staan in de halve Ironman dubbel zoveel fietskilometers op de planning, maar het deel met de fiets werd door slechte weersomstandigheden met de helft ingekort, wat de snelle aankomsttijden verklaart.

   

  Tondeur is de derde Belgische op de erelijst. Eerder wonnen Lieve Paulus (1985) en Jeannine De Ruysscher (1992) al goud op de afstand.

  De zon was ver te zoeken op Ibiza