• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde krijgt voor het eerst Vélo d'Or en bevestigt: "Ik rijd Ronde in 2019"

  Valverde in actie in zijn regenboogtrui.

  Wereldkampioen Alejandro Valverde heeft voor het eerst in zijn carrière de Vélo d'Or gekregen. De 38-jarige Spanjaard, die vandaag bevestigde dat hij volgend seizoen de Ronde van Vlaanderen rijdt, volgt op de erelijst Chris Froome op.

  3e Spanjaard op de erelijst

  Valverde mocht dit seizoen 14 keer het zegegebaar maken. Naast het WK in Innsbruck won hij onder meer twee ritten in de Vuelta. Hij was ook de beste in de rondes van Valencia, Abu Dhabi en Catalonië.

   

  "El Imbatido" werd ook tweede in de Waalse Pijl, vijfde in de Amstel Gold Race en de Vuelta, veertiende in de Tour en beëindigde de WorldTour als derde (na Simon Yates en Peter Sagan).

   

  Valverde is de derde Spanjaard op de erelijst van de Vélo d'Or na Miguel Indurain (1992 en 1993) en Alberto Contador (2007, 2008, 2009 en 2014). Drie Belgen wonnen de Vélo d'Or: Johan Museeuw (1996), Tom Boonen (2005) en Philippe Gilbert (2011). 

  "De Ronde van Vlaanderen belooft leuk te worden"

  "Dit maakt mij fier en gelukkig", reageerde Valverde na ontvangst van de prijs voor de beste renner van het seizoen. "Dit is een heel belangrijke prijs. Het is een trofee die een plaats krijgt naast mijn regenboogtrui."

   

  "Het is iets bijzonders om mijn naam te zien staan op de erelijst met Indurain en Contador, twee grote renners uit de Spaanse wielergeschiedenis."


  Op de mediadag van zijn ploeg Movistar onthulde Valverde vandaag dat hij volgend seizoen zal starten in de Ronde van Vlaanderen. "Ik ben er nog nooit geweest en het belooft heel leuk te worden."

   

  "Hoe mijn volledige programma er zal uitzien, dat weet ik nog niet. Maar ik heb altijd heel veel vrijheid gekregen om te kiezen waar ik naartoe wilde. Daarover zijn nooit problemen geweest."

  Ik ben er nog nooit geweest en het belooft heel leuk te worden.

  Alejandro Valverde over de Ronde van Vlaanderen