• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportief manager Waasland-Beveren reageert gefrustreerd: "Wij hebben niets misdaan"

  Sportief manager Danny De Maesschalck is het beu dat zijn club "in een hoek gedrumd wordt waar wij niet thuishoren". Hij kwam speciaal mee met coach Yannick Ferrera naar de persconferentie voor de match van zondag tegen Antwerp om over "de zaak" te praten: "Wij hebben niks gefixt."

  Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck is een van de verdachten in het grote fraudeonderzoek dat 2 weken geleden losbarstte. Hij is vrij onder voorwaarden.

   

  Vorige week raakte bekend dat Huyck benaderd werd door voetbalmakelaar Dejan Veljkovic, die in de laatste seizoensmatch KV Mechelen-Waasland-Beveren graag wilde dat KVM in eerste klasse zou blijven. Huyck zegt dat hij Veljkovic weggestuurd heeft en niks met omkoping te maken wilde hebben. KV Mechelen won de match met 2-0, maar zakte toch omdat Eupen Moeskroen met 4-0 versloeg.

  "Frustraties over dingen die niet kloppen in media zijn groot"

  Te midden alle heisa van de voorbije dagen voelde De Maesschalck de nood om zijn club en voorzitter te verdedigen. "Het frustreert zo erg dat je zoveel dingen in de media leest die totaal niet kloppen."

   

  "Als sportief manager ben ik dagelijks betrokken bij het reilen en zeilen van spelers en trainers, ook bij de voorbereiding op die match. En laat ons duidelijk zijn: wij hebben op Mechelen niks gefixt of gedaan. Wij hebben daar een poging gedaan om zo goed mogelijk die wedstrijd te spelen en daar iets te halen."

   

  "En dan worden wij besmeurd, waarbij we niet kunnen reageren omdat we van de onderzoeksdaden niks weten. Maar het blijft duren en wij blijven in een hoek gedrumd waar we als club niet in horen en waar we absoluut niet mogen terechtkomen omdat wij niks misdaan hebben."    

  Dirk Huyck, "matchfixing zit niet in zijn karakter".

  "Het is onmogelijk dat onze voorzitter matchfixing doet"

  De Maesschalck blijft het vertrouwen in zijn voorzitter behouden. "Zeker en vast. Waarom? 3 jaar geleden heeft hij aan mij gevraagd of we samen onze schouders onder een nieuw project bij Waasland-Beveren zouden zetten. Sindsdien werken wij iedere dag samen om te proberen deze ploeg sportief op te bouwen."

   

  "Ik ken die man als een zeer integer, te vertrouwen man. Het ligt totaal niet in zijn karakter om dingen als matchfixing te doen. Dat is onmogelijk. Dit is een kind van hem dat hij probeert op sportieve rails te zetten."

   

  De sportief manager en de club vertrouwen de voorzitter. Maar wat met het gerecht? "We moeten vertrouwen hebben in het gerecht. Anders zijn we verkeerd bezig. Ik ben ervan overtuigd dat er binnen x-aantal tijd - en ik hoop dat dat niet te lang duurt voor onze voorzitter, Olivier (financieel directeur Olivier Swolfs, red) en de club  - duidelijkheid komt over wat de waarheid is: en dat zal zijn dat wij geen matchfixing hebben gedaan."

  " "

  De bewuste match, KV Mechelen-Waasland-Beveren, in maart 2018.

  "Wij waren geen topclub die altijd moet gaan winnen op Mechelen"

  Rond KV Mechelen, waarvan 3 bestuurders verdacht worden, gonsen woorden als "degradatie" en "schrapping". Vreest De Maesschalck dat ook voor Waasland-Beveren? "Neen. Want wij hebben niets misdaan."

   

  Hij verklaart zich nader: "Vanuit mijn eigen ervaring in de voorbereiding op die wedstrijd, de wedstrijd zelf en de resultaten erna (in Play-off II, red) konden we op dat moment niet beter brengen."

   

  "Er wordt nu een perceptie gebracht dat wij op dat moment een topclub waren die altijd moet gaan winnen op Mechelen. Maar dat is niet de realiteit. Ik heb het volste vertrouwen dat het gerecht dat zal bevestigen."

   

  Huyck mag geen contact hebben met de clubmensen. Wat doen die dan met het "keukenverhaal" dat opdook in de kranten. "Je kunt daar niet veel aan doen. Die bijkomende druppels maken de frustratie alleen maar groter."

   

   "Het moet erg zijn voor onze voorzitter en zijn gezin dat hij zonder dat hij veel weerwoord kan bieden door het slijk wordt gesleurd. Het moet een enorme impact hebben op zijn moreel en zijn leven."

  Oproep aan fans: "Wij rekenen op jullie"

  Voor de supporters van Waasland-Beveren zijn het geen leuke tijden. De Maesschalck erkent: "De supporters hebben alleen maar de info die de media brengt. Ik kan dus heel goed begrijpen dat ze op sommige momenten twijfels hebben bij wat ze lezen. "

   

  "Ik wil op dat vlak heel duidelijk stellen dat wij op hen rekenen en dat ze het volste vertrouwen mogen blijven hebben in de mensen die nu op de club aan het werken zijn, maar ook op Dirk en Olivier, omdat binnen x-aantal tijd zal duidelijk zijn dat wij niets deden."