• home
 • video
 • pas verschenen

  Skiër Maes debuteert in de Wereldbeker: "Wil de beste van de wereld worden"

  Maes werd op de Olympische Spelen in Pyeongchang 32e op de reuzenslalom.

  Skiër Sam Maes (20) debuteert zondag in Sölden (Oostenrijk) in de Wereldbeker op de reuzenslalom. Onze landgenoot woont al 15 jaar in Oostenrijk en wil op termijn meedoen met de grote jongens.

  "Wel onder de indruk van de omstandigheden"

  Maes is één van de grootste skitalenten van ons land. Hij eindigde op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang 32e op de reuzenslalom en begint zondag in Sölden aan zijn eerste seizoen bij de profs.

   

  Wat verwacht onze landgenoot ervan? "Ik weet niet echt waar ik sta. Het is mijn eerste Wereldbeker-wedstrijd en ook de eerste van het nieuwe seizoen. Ik kijk er heel erg naar uit om goed te presteren."

   

  "Ik ben al een tweetal weken aan het trainen op de gletsjer in Sölden. Ondertussen zie je hoe alles opgebouwd wordt en dat is wel indrukwekkend. Ik ben wel wat onder de indruk van de omstandigheden, maar zondag moet dat opzij en moet er geracet worden."

  Ik ben wel wat onder de indruk van de omstandigheden, maar zondag moet dat opzij en moet er geracet worden.

  "In het buitenland wonen is echt nodig"

  Wat is de ambitie? "Technisch goed en snel skiën. Ik wil tonen wat ik kan en het doel is de top 30 halen. Ik trainde de laatste weken met toppers uit Duitsland en Slovenië. Op basis van mijn prestaties op training moet top 30 zeker haalbaar zijn."


  "Ik ben één van de jongste skiërs, maar ooit wil ik top van de wereld zijn", is Maes heel ambitieus. "Waarom zou ik het anders doen?"


  "Ik heb uiteraard nog veel tijd nodig om alle pistes te leren kennen en ervaring op te doen. Voor een Belg is het ook niet evident. Ik woon al 15 jaar in Oostenrijk en dat is echt wel nodig. Je moet gewoon in het buitenland wonen om aan voldoende skidagen te komen."

  Ik ben één van de jongste skiërs, maar ooit wil ik top van de wereld zijn. Waarom zou ik het anders doen?