• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele en Ghys helpen Belgisch kwartet aan Belgisch record in ploegenachtervolging

  Het Belgische kwartet in actie tijdens de ploegenachtervolging.

  België (archief) zette voor het eerst een tijd neer onder de 3'59".

  Op de Wereldbeker in Milton (Canada) is een Belgisch record gesneuveld. Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche snelden in de kwalificaties van de ploegenachtervolging naar een tijd van 3'58"939. Een verbetering van het vorige record: 3'59"329.

  België zette het nationale record neer met een "nieuw samengesteld kwartet". Vorige week reden Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche voor het eerst samen in de Wereldbekermanche van Saint-Quentin-en-Yvelines. Toen stopte de klok na 4'00"553.

   

  In de kwalificaties in Milton deden ze daar afgelopen nacht een serieuze hap af: 3'58"939. Een verbetering van ruim anderhalve seconde en ook een nieuw Belgisch record. Het vorige record (3'59"329") was bijna een jaar oud en stond op naam van Ghys, De Ketele, Thijssen en Weemaes.

  Tweets over het Belgisch record