• home
 • video
 • pas verschenen

  "Applaus voor Genk van thuisfans was ultieme vernedering voor Besiktas"

  Lof van alle banken voor RC Genk.

  Lof van alle banken voor RC Genk.

  Met wervelend voetbal pakte RC Genk donderdagavond de Turkse topclub Besiktas in en daarvoor kreeg het zelfs applaus van de thuisfans. "Genk speelt met ontzettend veel vertrouwen", zag commentator Bert Sterkcx.

  RC Genk tikte Besiktas met 2-4 van de mat in de Europa League. "Daar zal in Europa over gesproken worden. Dit resultaat gaat rond", weet Sporza-journalist Bert Sterckx. "Michel Preud'homme sprak over een referentiematch voor Standard na de zege tegen Club Brugge. Ik denk dat dit een referentiematch was van Racing Genk."

   

  "Coach Clement had aangekondigd dat hij zich niet zou aanpassen aan de tegenstander en hij heeft woord gehouden. Ze hebben zelf gevoetbald en de bal rondgespeeld en ze hadden veel balbezit bij een ploeg die op papier sterker is."

   

  "Genk speelt eigenlijk al maanden op niveau, afgezien van die ene misstap bij Sarpsborg. Alles draait en alles valt in de goeie plooi op het juiste moment. De ploeg speelt met ontzettend veel vertrouwen."

  "Applaus van Besiktas-fans was opvallend"

  Voor dat goeie voetbal kreeg Genk donderdagavond zowaar applaus van de Besiktas-fans. "Dat was een opvallend moment", vindt Sterckx. "Ik had echt het gevoel dat het was uit respect voor Genk en natuurlijk ook wel een beetje tegen de eigen spelers. Dat de Besiktas-fans applaudisseerden voor de tegenstander was de ultieme vernedering voor de thuisploeg."

   

  Besiktas miste wel Pepe en Babel. "Maar Genk moest het ook doen zonder Trossard en Berge. Trossard is de man die eruit springt, het goudhaantje. Maar ook zonder hem blijft de ploeg draaien. En Heynen was enorm sterk als vervanger van Berge. Als de Noor vertrekt, hebben ze zijn vervanger al in huis."

   

  "Vergeet ook niet dat die ploeg al enkele jaren samenspeelt. Genk heeft er alles aan gedaan om het team samen te houden en dat loont. De spelers kennen elkaar perfect en de automatismen zijn er. Iedereen is ook mee in het verhaal van Philippe Clement. Hij heeft de ploeg naar zijn hand gezet en kan de spelers duidelijk begeesteren. Ik denk dat zijn rol enorm groot is."

  Iedereen is mee in het verhaal van Philippe Clement. Zijn rol is enorm groot.

  "De 0-1 van Genk was echt straf"

  Het hoogtepunt van de avond was het eerste doelpunt. "Je hebt de 14-secondegoal van de Rode Duivels (tegen Japan, red), maar deze kun je er wel naast zetten", zegt Sterckx.

   

  "Besiktas werd helemaal uit verband gespeeld. Zeven Genk-spelers raakten de bal vooraleer Samatta als nummer 8 de bal binnenknalde. Dat was echt straf, dat doelpunt gaat Europa rond."

   

  "Ik denk dat deze wedstrijd op termijn ook de bankrekening van Genk wel zal spijzen. Maehle bijvoorbeeld, die bleef maar lopen. Die heeft zijn waarde donderdag flink opgedreven."

  Bekijk het knappe Genkse doelpunt: