• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Griffin is matchwinnaar met 50 punten én beslissende vrijworp in slotseconden

  " "

  Griffin bleef ijzig kalm bij zijn vrijworp bij 132-132.

  Blake Griffin heeft zijn beste prestatie in de NBA geleverd en daarmee de Detroit Pistons een felbevochten zege geschonken tegen de Philadelphia 76ers. Met zijn 50 punten won Detroit nu 3 keer op 3.

  Tot nu was 47 punten de topscore van de 29-jarige power forward van Detroit. Maar bij 130-132 op het eind van een spannende verlenging tegen Philadelphia ging hij daar op een dikke seconde van het einde over om zo het thuisteam over de streep te trekken.

   

  Griffin wierp een lay-up binnen, maar werd daarbij ook foutief geraakt. Hij mocht nog 1 vrijworp gooien en die zorgde voor 133-132. Dolle vreugde. Zeker nadat Embiid op de buzzer gemist had voor de Sixers. Samen met Redick (30 ptn) zorgde Embiid (33 ptn) voor 63 punten bij de bezoekers. Philadelphia telt nu 2 zeges en 2 nederlagen.

   

  Het was voor het eerst sinds 2006 dat een Piston nog eens 50 punten maakte. Toen maakte Richard Hamilton 51 punten tegen de New York Knicks. Griffin deed er tegen Philadelphia ook nog eens 14 rebounds en 6 assists bij.

  Tweets en beelden over de 50 van Griffin: