• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Onze "Eddy Merckx" rijdt de Tour-ploegentijdrit in Brussel

  Vandaag werken de deelnemers aan de 106e Tour de France in Brussel de ploegentijdrit af. Hoe ziet dat parcours eruit? Onze Sporza-reporter heeft de omloop enkele maanden geleden voor u al eens verkend.

  Toen de ploegentijdrit aangekondigd werd, hebben we ons beste Eddy Merckx-pakje en bijhorende fiets uit de schuur gehaald. Doel: de brede Brusselse lanen afschuimen die de Tour-deelnemers vandaag voor hun wielen krijgen.

   

  "Het parcours van 27 kilometer leent zich tot een krachtdemonstratie van de best uitgeruste ploegen, met weinig bochten en een aaneenschakeling van stukken vals plat. Uitstekend om de techniek van de renners op een hoog krachtniveau te beoordelen", meldt de stad Brussel. 

   

  "De laatste rechte lijn zal ongetwijfeld mooie foto's opleveren met het Atomium op de achtergrond. De ploegen die de hechtheid van de bollen van het Atomium evenaren zullen wellicht een mooie herinnering aan Brussel bewaren."

  Start: paleis. Finish: Atomium

  U kunt onze parcoursverkenning, met start aan het Koninklijk Paleis bovenaan in dit artikel bekijken. Als u op deze link klikt, ziet u een gedetailleerd kaartje van de ploegentijdrit, met daarop alle straatnamen.

  Op maandag komt de Tour thuis

  Op maandag 8 juli verlaat het Tour-circus ons land. Binche organiseert de start van rit 3, die aankomt in de Franse champagnestreek.