• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne blijft ook actief in F1: gaat voor Hamilton in simulator rijden

  " "

  Vandoorne rijdt in 2019 in de Formule E voor HWA, dat nauwe banden heeft met Mercedes.

  Stoffel Vandoorne verdwijnt niet helemaal uit de Formule 1. Na 2 dramatische jaren bij McLaren gaat de Belg in 2019 in de Formule E rijden voor het Duitse HWA-team, dat een nauwe link heeft met Mercedes. En de F1-renstal van wereldkampioen Lewis Hamilton zet Vandoorne in de simulator. Dat bevestigde de Formule E-afdeling van Mercedes.

  Zo wordt Vandoorne eigenlijk een ploegmaat van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bij het beste Formule 1-team ter wereld.  Teammanager Toto Wolff is een grote fan van Vandoorne en wilde maar wat graag over de ervaring en diensten van onze landgenoot beschikken.

   

  Na het debacle bij McLaren was een zitje in de F1 te hoog gegrepen, maar nu blijft hij toch nog betrokken bij het wereldje. De simulator is razend belangrijk voor de ontwikkeling en de afstelling van de F1-bolides. Zelfs tijdens de raceweekends wordt de simulator gebruikt om de auto te finetunen.

   

  Het is wel niet de bedoeling dat Vandoorne de GP-weekends ter plaatse meemaakt. Dat is voorbehouden voor de race- en test/reserverijders. De Belg wordt verwacht in het zenuwcentrum van Mercedes in Barckley, Engeland, waar de simulator staat.