• home
 • video
 • pas verschenen

  Giants-coach: "Hapoel had verwacht makkelijk te winnen bij ons"

  Antwerp stuntte tegen Hapoel Jeruzalem.

  Antwerp stuntte tegen Hapoel Jeruzalem.

  In de Champions League basketbal hebben de Antwerp Giants woensdag de Israëlische topclub Hapoel Jeruzalem een flinke loer gedraaid. "Dit had ik niet verwacht", zegt een trotse coach Roel Moors.

  In de competitie kreeg het ambitieuze Antwerp afgelopen weekend nog een ferme tik van Oostende. Maar tegen Hapoel waren de Giants wel 40 minuten op de afspraak. "We hebben tegen Hapoel veel harder voor elkaar gevochten. Daar begint het mee. Door die energie krijg je vertrouwen", zegt Roel Moors aan Sporza.

   

  "Onze focus was om als ploeg te verdedigen, want Hapoel heeft enorm veel individuele kwaliteiten. En omdat we ook offensief goed in de wedstrijd zaten, zijn we in de match blijven hangen en groeide het geloof, met de zege als resultaat. Dit zal wel iets teweegbrengen in Europa. Door zulke matchen word je opgemerkt, ook als speler."

   

  "Hapoel had deze nederlaag zeker niet verwacht. Zij hadden gedacht om hier makkelijk te winnen. Dit zal wel aankomen bij hen, maar het is een ervaren ploeg. Zij zijn minder snel uit hun lood te slaan."

   

  "Of we mogen dromen van de top 4? Dat is voorbarig. Er zijn 3 van de 14 matchen gespeeld, dus het is te vroeg om conclusies te trekken. Onze eerste ambitie moet zijn om bij de eerste 6 te eindigen. Want we nu hebben is bonus. 2 op 3 is onverwacht, zeker als je ziet tegen wie we al gespeeld hebben."