• home
 • video
 • pas verschenen

  Handballers na stunt in Servië: "Trots op onverhoopt punt"

  België pakte een puntje in Servië.

  België pakte een puntje in Servië.

  De Belgische handbalmannen zijn met een onverhoopt gelijkspel tegen Servië aan de EK-voorrondes begonnen. "Dit had niemand verwacht en er zat zelfs meer in", zegt Tom Robyns.

  Vooraf werden de Red Wolves weinig kansen toegedicht in Servië, maar tot ongeloof van het enthousiaste thuispubliek werd het 27-27.

   

  "We voelden al snel op het veld dat er iets te rapen was. We hebben echt voor mekaar gestreden met dit onverhoopt gelijkspel als resultaat", vertelt Tom Robyns aan Sporza.

   

  "Dit had niemand verwacht. Op het einde maakten we zelfs kans om te winnen. Na de match waren we zelfs wat ontgoocheld, maar dat maakte snel plaats voor trots. We hebben een verdiend punt gepakt na een knappe ploegprestatie."

   

  Zondag wacht met Kroatië een nog grotere naam. "Als je realistisch bent, wordt dat een nederlaag voor ons. Maar vandaag hebben we ook gestunt. Dit punt geeft een boost, maar het is maar één wedstrijd. Toch willen we deze goeie prestatie bevestigen in de volgende match."

  Tom Robyns

  Tom Robyns

  De Beule: "Kroatië zal ons niet meer onderschatten"

  Bij Jeroen De Beule overheerste de ontgoocheling nog. "Op voorhand hadden we getekend voor een punt, maar op basis van de match hadden we er eigenlijk twee verdiend. Al blijft het natuurlijk heel mooi dat we een punt pakken tegen een van de topploegen van de wereld", zegt De Beule.

   

  "Tegen Kroatië zijn we de underdog. We zullen misschien iets minder op de verrassing kunnen spelen dan tegen Servië. De Kroaten zullen ons niet meer onderschatten. Wij kunnen het elke ploeg moeilijk maken."

   

  De Beule sukkelt met een blessure en speelde in Servië maar een handvol minuten. "Als het verschil te groot geweest was, had ik niet gespeeld. Ik probeer het op de training niet te zwaar te belasten en als het tegen Kroatië opnieuw close is, hoop ik enkele minuutjes te kunnen meepikken."

  Een spannend slot: