• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho over doelpuntenloze Lukaku: "Hij worstelt met vertrouwen"

  José Mourinho & Romelu Lukaku

  Lukaku kon al acht wedstrijden niet meer scoren bij United.

  Romelu Lukaku verlengde zijn doelpuntenloze reeks wedstrijden (bij United) gisterenavond tot acht na de 0-1-nederlaag tegen Juventus. United-Coach Mourinho beseft dat de Belgische spits niet op volle toeren draait, al is hij toch vol vertrouwen dat de goals zullen volgen.

  "Niet alleen worstelt Lukaku om de weg naar het net te vinden, ook heeft hij problemen met zijn vertrouwen, bewegingen en baltoetsen", vertelde José Mourinho gisteren na de Champions League-nederlaag in eigen huis tegen Juventus.

   

  "Hij voelt in de wedstrijd niet goed aan hoe het team wil spelen", gaat hij voort, al is het niet enkel kritiek voor de Rode Duivel. "Hij is onze spits, een goede spits waarin we geloven. Romelu is een hard werkende man en een goede professional."

   

  "Op een dag zullen de doelpunten weer komen en zal het vertrouwen helemaal terug zijn", besluit Mourinho. Al pikt de spits zijn doelpunten bij de Rode Duivels wél goed mee. 

   

  Na het verlies tegen Juventus had Mourinho opnieuw een opvallende quote in petto. "We speelden tegen één van de grootste kandidaten om de Champions League te winnen. Meneer Bonucci en meneer Chiellini zouden zo naar de universiteit van Harvard kunnen om lessen te geven over hoe je een centrale verdediger wordt."

  Niet alleen worstelt Lukaku om de weg naar het net te vinden, ook heeft hij problemen met zijn vertrouwen, bewegingen en baltoetsen.

  José Mourinho