• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaviria gaat weg bij Quick-Step en kiest voor oliedollars van UAE

  Fernando Gaviria

  "Als we een dure vogel moeten opgeven, dan maar deze."

  Fernando Gaviria verlaat na 3 seizoenen de Quick-Step-ploeg. De Colombiaanse sprinter had nog een contract voor 1 jaar, maar dat wordt afgekocht door UAE-Team Emirates.

  Bij de voorstelling van het fotoboek over The Wolfpack heeft manager Patrick Lefevere bevestigd dat Fernando Gaviria de ploeg zal verlaten. De Colombiaan kwam in 2015 met de nodige adelbrieven (onder meer een wereldtitel omnium) als stagiair aan bij Quick-Step. Hij paste zich wonderwel in in de blauwe zegefabriek.

   

  Gaviria won in zijn 3 seizoenen voor Quick-Step onder meer 2 ritten in de Tour (en 1 dag geel), 4 ritten in de Giro (en de puntentrui) en Parijs-Tours. In totaal was hij goed voor 32 zeges in het shirt van Quick-Step.

  Lefevere: "Een berekend risico"

  "Voor de buitenwereld is dit misschien verrassend", zegt Patrick Lefevere over het vertrek van Gaviria. "Maar het is een berekend risico voor ons."

   

  "Toen ik nog geen nieuwe hoofdsponsor had, zat ik om centen verlegen. Daarom heb ik aan de manager van Gaviria discreet gevraagd om zijn licht eens te laten opsteken of er iemand geïnteresseerd is."

   

  De manager kwam uiteindelijk met UAE op de proppen. Toen Lefevere met Deceuninck toch zijn sponsor vond, was het al te laat. "Het was moeilijk om nog achteruit te krabbelen", geeft Lefevere toe.

   

  Maar waarom zette Lefevere juist Gaviria in de etalage? "Dat is de keerzijde van winnen: de prijs van iedereen gaat de hoogte in. En dan moet je keuzes maken. Met Jakobsen, Viviani en Hodeg hebben we nog veel andere sprinters. Als we een dure vogel moeten opgeven, dan maar deze."

  Lefevere: "Als je veel wint, gaat de prijs omhoog"