• home
 • video
 • pas verschenen

  Belofte maakt schuld: ijshockey-coach doet interview met stierenhoofd

  Wat een beeld: coach Laviolette met een stierenmasker op.

  Af en toe moet een coach een aparte manier vinden om zijn spelers te motiveren en Peter Laviolette van de Nashville Predators uit de NHL heeft dat gedaan. Zo stond hij de pers te woord met een stierenmasker op zijn hoofd.

  Laviolette wilde zijn spelers extra motiveren voor de zware uitwedstrijden in Canada tegen de Calgary Flames en de Edmonton Oilers. Als Nashville beide matchen zou winnen, dan zou Laviolette de pers te woord staan met een stierenhoofd.

   

  De Predators wonnen met 3-5 in Calgary en 0-3 in Edmonton en Laviolette hield woord. Grappig detail: het masker werd door zijn vrouw gekocht. De spelers van Nashville konden de weddenschap wel smaken. "Het was fantastisch om te zien", zei aanvaller Ryan Hartman.

  Bekijk het bewuste interview met Laviolette