• home
 • video
 • pas verschenen

  Analyse: "Club haalde zijn niveau van tegen Dortmund en Atletico niet"

  Zal Club Brugge het zich later nog beklagen dat het maar 1-1 werd?

  Hoewel Club Brugge zijn eerste puntje sprokkelde in deze Champions League zag commentator Eddy Snelders de minste match van blauw-zwart in deze jaargang. "Het was niet meer 100% en dat is net op het verkeerde moment."

  Ik ben overtuigd dat Club Brugge met een dubbel gevoel van het veld is gestapt. We wisten dat dit dé match was om voor de 3 punten te gaan. Na de matchen tegen Dortmund en Atletico geloofden ze er ook in. Alleen, Club haalde zijn niveau niet van die matchen.

   

  Het ging de voorbije weken al moeilijk in de competitie en die lijn hebben ze doorgetrokken in Europa. De snedigheid was niet aanwezig. Dat is een typisch kenmerk van een ploeg die niet meer 100% op de tippen van de tenen kan lopen. Dat komt bij elke ploeg voor, alleen is de timing voor Club Brugge nu ongelukkig.

   

  Club is in elke linie wat minder: Rezaei is vooraan nog niet top, Vanaken staat geïsoleerd op het middenveld en achteraan is er ook vrees omdat de doelman geen punten pakt. Het is geen slechte doelman, maar ook geen topper die zijn ploeg overeind houdt.

   

  Dan is er ook nog Gouden Schoen Vormer. De werkkracht van vorig seizoen is er nog altijd, maar de goals en assists niet meer. Die kans in de 2e helft had hij vroeger zeker gemaakt. Dat zijn bepalende momenten.

  "Monaco zal over 3 weken niet plots over Club lopen"

  Club Brugge zal ook ontgoocheld zijn, omdat Monaco momenteel een schimmig elftal is. Monaco hield zich alleen rechtop door gegroepeerd te verdedigen en bij de gratie van een minder scherp Club.

   

  Ook de Belgen vielen tegen. Chadli hebben we niet gezien, Tielemans alleen maar omdat hij werd uitgefloten door de thuisfans. Voetballend kwam hij niet veel in het stuk voor.

   

  Ik kan me ook niet indenken dat Thierry Henry dat elftal in een paar weken tijd kan omtoveren tot een team dat plots over Club zal lopen. Club is in november dus zeker niet kansloos in Monaco.

   

  Eddy Snelders