• home
 • video
 • pas verschenen

  Merckx keert terug in toppeloton: AG2R kiest voor Belgische fietsenmerk

  AG2R - met Oliver Naesen - kleurt nog een beetje meer Belgisch.

  Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh zullen vanaf volgend seizoen te bewonderen zijn op Merckx-fietsen. Na een jaar met Engelse Factor-fietsen kiest AG2R La Mondiale nu voor een Belgische uitrusting. Het gaat om een contract van 2 jaar met optie op nog eens 2 jaar.

  De afgelopen seizoenen nog onzichtbaar in het WorldTour-peloton, vanaf volgend seizoen weer helemaal terug in actie: de Merckx-fietsen. In 2010 en 2011 reed de toenmalige Quick-Step-ploeg nog met het Belgische wielermerk, maar nadien was het enkel Topsport Vlaanderen dat nog met de Merckx-uitrusting reed. Bij AG2R maakt Merckx volgend wielerseizoen opnieuw zijn rentree in het profpeloton.

   

  Dat de Franse WorldTour-formatie volgend seizoen met de Merckx-fietsen zal rijden, is zeker niet onopmerkelijk. Eerst en vooral omdat de - meestal - chauvinistische Fransen voor een Belgisch merk kiezen (ook al reed AG2R vorig jaar met de Engelse Factor bikes en de vier voorgaande jaren met het Duitse merk Focus). 

   

  Ten tweede omdat het fietsenmerk Eddy Merckx op sterven na dood was, nadat Merckx zelf enkele jaren geleden zijn bedrijf had verkocht aan investeerders. Dat liep niet gesmeerd. Sinds 2017 behoort het merk Merckx tot de Belgische Ridley-groep.

  "Timing kon niet beter: in 2019 start Tour in Brussel met Merckx als centrale gast"

  Voor topman Jochim Aerts van het fietsenmerk is de deal goed nieuws: ""De timing kon ook niet beter", legt hij uit. "Volgend jaar start de Tour de France in Brussel met als centrale gast Eddy Merckx himself."

   

  "50 jaar nadat Eddy streed voor zijn eerste Tour-overwinning, kan Romain Bardet dat ook doen. Op een Eddy Merckx. Het is een droom die werkelijkheid wordt."

   

  Eddy Merckx treedt hem bij: "Ik ben trots dat een WorldTour-ploeg net op de 50e verjaardag van mijn eerste Tour-zege de Tour zal afwerken op een Eddy Merckx."

   

  Ook AG2R-manager Vincent Lavenu zit met een speciaal gevoel: "Want Eddy Merckx was een van mijn jeugdidolen."

  Oliver Naesen is blij met zijn nieuwe fiets: