• home
 • video
 • pas verschenen

  Vannacht beginnen de World Series, de hoogmis van het Amerikaanse baseballseizoen

  In de Verenigde Staten wordt alles in gereedheid gebracht voor het  begin van de World Series, de finale van het Amerikaanse baseballseizoen. De Los Angeles Dodgers staan tegenover de Boston Red Sox. Eén van beide teams zal zich een jaar lang het beste baseballteam van de wereld mogen noemen. Wie het eerst 4 wedstrijden wint, is kampioen.

  Duel tussen 2 grootheden

  De Los Angeles Dodgers, de verliezende finalisten van vorig seizoen, zijn een begrip in het baseball. Ze staan al voor de 20e keer in de World Series. Hun balans is eerder negatief, met amper 6 overwinningen.  Hun laatste zege dateert al van 30 jaar geleden.

   

  Aan de andere kant staat een ander klinkende naam: de Red Sox.  Voor de ploeg uit Boston is het de 13e deelname. Met 8 overwinningen, waarvan de laatste in 2013, doen ze heel wat beter. Ook dit jaar zijn ze de te kloppen ploeg.

  Populariteit

  "Het favoriete tijdverdrijf van Amerika", zoals baseball ook genoemd wordt, is nog  steeds de op één na populairste sport in de Verenigde Staten, na het ongenaakbare American Football maar voor NBA basketbal.

   

  Vorig seizoen keken gemiddeld ongeveer 19 miljoen Amerikanen
  naar de World Series. De beslissende zevende wedstrijd was goed voor bijna 30 miljoen kijkers.

  Speelschema

  • Boston Red Sox – Los Angeles Dodgers (23/10)
  • Boston Red Sox – Los Angeles Dodgers (24/10)
  • Los Angeles Dogers – Boston Red Sox (26/10)
  • Los Angeles Dogers – Boston Red Sox (27/10)
  • Los Angeles Dogers – Boston Red Sox (28/10 indien nodig)
  • Boston Red Sox – Los Angeles Dodgers  (30/10 indien nodig)
  • Boston Red Sox – Los Angeles Dodgers  (31/10 indien nodig)