• home
 • video
 • pas verschenen

  Bobsleester Vercruyssen stopt: "Sport heeft me veel bijgebracht"

  Vercruyssen werd 12e op de Spelen in Zuid-Korea.

  Sophie Vercruyssen zet na vier jaar een punt achter haar carrière als bobsleester, zo maakte de atlete bekend op haar Instagram-account. De 26-jarige Vercruyssen wil zich nu concentreren op haar studies.

  "Bobsleeën heeft me veel bijgebracht. Het is begonnen als een (goeie) grap, niet goed wetende wat er allemaal zou volgen. Ik heb de wereld mogen afreizen en daarbij ben ik in contact gekomen met zo veel fantastische mensen waar ik veel van geleerd heb", schrijft Sophie Vercruyssen op Instagram.

   

  "Ik kreeg de kans om dagelijks tot het uiterste te gaan om zo mijn fysieke top te bereiken. Ik wil dan ook iedereen bedanken die me daarvoor de kansen gegeven heeft."

   

  Als remster eindigde Vercruyssen met pilote An Vannieuwenhuyse vorige winter op de twaalfde plaats op de Olympische Winterspelen in PyeongChang. De eerste Belgische bob met Elfje Willemsen en Sara Aerts deed met een elfde plaats nipt beter.