• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "We geloven dat we iedereen kunnen verslaan, zeker thuis"

  Club Brugge-trainer Ivan Leko.

  Club Brugge-trainer Ivan Leko.

  Club Brugge krijgt woensdag Monaco over de vloer in zijn derde groepswedstrijd in de Champions League. De Monegasken gaan door een moeilijke periode, maar toch is Club-coach Ivan Leko op zijn hoede.

  Monaco heeft zijn competitiestart volledig gemist met een 6 op 30. Coach Leonardo Jardim werd vervangen door Thierry Henry, maar ook die kon voorlopig het tij nog niet keren. In zijn eerste match verloor Monaco bij Straatsburg.

   

  "Het klopt dat Monaco in een mindere periode zit, maar het blijft toch Monaco", zegt Ivan Leko. "We moeten niet spelen alsof we favoriet zijn, maar wel geloven in onze eigen kwaliteiten."

   

  "Monaco heeft veel kwaliteiten en met Thierry Henry is er een nieuwe trainer. Het was niet eenvoudig om deze wedstrijd voor te bereiden. Monaco onder Jardim of onder Henry, dat is een heel ander verhaal. Maar dat mag geen rol spelen. De basis van ons succes is onze prestatie en het voetbal dat we moeten brengen."

   

  "Ik geloof in mijn ploeg. We hebben al twee goeie wedstrijden gespeeld in de Champions League. We kunnen iedereen verslaan, zeker thuis en met de steun van onze supporters."

  Denswil: "Tijd om punten te pakken"

  Ook verdediger Stefano Denswil was strijdvaardig op de persconferentie. "In de vorige wedstrijden konden we geen niks rapen. Het wordt tijd om punten te pakken", zegt de Nederlander.

   

  "Monaco verloor afgelopen weekend. De match van woendag kan cruciaal zijn. We hebben allebei nog geen punten. Alles ligt nog open. We hebben nog vier wedstrijden te gaan."

   

  Club Brugge pakte in de competitie ook maar 1 op 6 in zijn jongste twee wedstrijden. "Dat voelt uiteraard niet goed. Volgens mij is er niet echt een concrete reden waarom het minder gaat. Enkel de resultaten vallen nu wat tegen. Voorheen scoorden we vlotter, nu gaat het wat moeilijker. Maar we gaan wel elke wedstrijd volle bak."