• home
 • video
 • pas verschenen

  FOTO: Supersteile uitloper La Planche des Belles Filles is klaar voor Tour-presentatie

  Donderdag onthult ASO het parcours van de Tour de France. Het staat zo goed als vast dat er een aankomst ligt op La Planche des Belles Filles. Maar dan wel met een finale kiezelweg, die maximaal 24 procent stijgt.

  La Planche des Belles Filles was de beklimming waarop Chris Froome zijn kopman Bradley Wiggins uit de wielen sprintte in 2012. Twee jaar later was Vincenzo Nibali er de koning te rijk. Vorig jaar maakte Aru het zegegebaar.

   

  Volgens de Franse media zal La Planche des Belles Filles volgend seizoen opnieuw te bewonderen zijn in de Tour de France. Maar in tegenstelling tot de vorige aankomsten zou de streep wat verderop en hogerop liggen. In de laatste hectometers wacht een ongeasfalteerde weg met een piek tot 24 procent stijgingspercentage.

   

  De laatste weken werd die uitloper nog wat onder handen genomen. Bekijk hieronder de foto's van het steile verlengstuk van La Planche des Belles Filles.

  Kijk donderdag naar de Tour-presentatie

  Op Sporza.be hoeft u donderdag niks te missen van de Tour-presentatie. Vanaf 11.30u streamen we de bekendmaking van het Tour-parcours.