• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt krijgt profcontract aangeboden: "Maar hij wil 20 keer meer verdienen"

  Bolt viert een doelpunt.

  Bolt weigert voorlopig om in te gaan op het aanbod.

  Atletieklegende Usain Bolt mag voorlopig niet meer meetrainen met zijn Australische club Central Coast Mariners. De Jamaicaan kreeg een profcontract aangeboden van het team, maar beide partijen komen (voorlopig) niet tot een financieel akkoord.

  "Als er geen 3e partij komt met financiële bijdrage, wordt akkoord moeilijk"

  Jarenlang was Usain Bolt (32) op gouden medailles aan het jagen, nu jaagt de voormalige topsprinter op een profcontract in het voetbal. Bolt is al even op proef bij de Australische club Central Coast Mariners, die de Jamaicaan nu een profcontract heeft aangeboden.

   

  Maar het management van Bolt hapt voorlopig niet toe. "Het voorgestelde loon is veel lager dan Bolt in gedachten had", vertelt Greg O'Rourke (baas van de Australische competitie) aan de Australische krant ABC.

   

  De Central Coast Mariners zouden een jaarsalaris hebben voorgesteld van 80.000 euro. Maar Bolt zou het 20-voudige wensen. "Als een derde partij geen financiële bijdrage levert, is het onwaarschijnlijk dat er een akkoord komt", meldt de Australische club in een persbericht.

   

  Voorlopig mag Bolt ook niet meer meetrainen bij de Central Coast Mariners. "We willen niet dat deze zaak de ploeg te veel afleidt in de voorbereidingen op de eerstkomende wedstrijd", zegt de Australische club.