• home
 • video
 • pas verschenen

  Sport Vlaanderen vist atleten Berings en Abdi weer op

  Bashir Abdi.

  Bashir Abdi pakte zilver op de 10.000 meter op het EK van afgelopen zomer.

  Eline Berings en Bashir Abdi hebben hun knap seizoen verzilverd met een nieuw profcontract bij Sport Vlaanderen. Het duo leefde meerdere jaren van een werkloosheidsuitkering in combinatie met sponsorgeld. 

  Op het EK atletiek in Berlijn in augustus finishte Bashir Abdi tweede op de 10.000 meter en Eline Berings als negende op de 100 meter horden. Berings voldeed daarmee niet helemaal aan de doelstellingen voor een profcontract, maar haar constante prestaties doorheen het seizoen overtuigden Sport Vlaanderen. De twee atleten krijgen een voltijds profcontract van 1 oktober 2018 tot 31 december 2019.     

   

  Sport Vlaanderen verlengde ook de deeltijdse studentencontracten van discuswerper Philip Milanov, polsstokspringer Ben Broeders en halvefondloopster Renée Eykens. "Er zijn nog gesprekken. Die lijst van vijf profatleten is nog niet definitief", benadrukt Sofie Debaere van Sport Vlaanderen.

   

  Zo zijn er nog geen knopen doorgehakt over het verlengen van het contract van tienkamper Thomas Van der Plaetsen, van wie het huidige contract nog loopt tot 31 december. Van der Plaetsen was afgelopen seizoen de enige voltijdse profatleet in Vlaanderen, maar moest op het EK in Berlijn geblesseerd opgeven.