Ga naar de inhoud

Gouden coach Vandeven gaat zevenkampster Maudens begeleiden

Hanne Maudens werd 10e op het EK deze zomer in Berlijn.

Zevenkampster Hanne Maudens heeft een nieuwe coach: Wim Vandeven. Voor Vandeven is het een terugkeer als trainer in de topsport. Hij loodste Tia Hellebaut naar goud op de Spelen in Peking en Hans Van Alphen naar een 4e plaats op de Spelen in Londen.

In de schaduw van Nafi Thiam ontpopte ook Hanne Maudens zich de voorbije jaren tot een talent in de zevenkamp. Haar grote doorbraak kwam er toen ze in mei in Götzis 6.252 punten scoorde. Ze ging daarmee onder anderen Tia Hellebaut voorbij.

 

Op het EK in Berlijn werd de 21-jarige atlete deze zomer 10e. Ze zal nu getraind worden door Wim Vandeven, de partner en ex-trainer van Hellebaut.  "Ik heb ook via Tia over Hanne gehoord", zegt Vandeven. "Ze won een medaille in het verspringen op de Europese jeugdspelen in 2013 en Tia was daar. "Die kan wel iets", vertelde ze mij toen ze thuiskwam."

 

"Hanne heeft mij de week na de Memorial gevraagd of ik interesse had om haar te begeleiden. Sinds de Spelen in Rio heb ik geen topsporters meer begeleid. Die sabbatperiode deed deugd, maar door het potentieel en de motivatie van Hanne zag ik dit helemaal zitten."

 

"Haar progressie van de laatste jaren is heel mooi en stelselmatig. Waar het schip zal stranden, is moeilijk te zeggen. Ik heb ook heel lang niet geloofd dat Tia olympisch kampioen kon worden. Hanne kan zowel fysiek als technisch nog beter. Ik zie in alle disciplines nog marge."