Ga naar de inhoud

Het fraaie rapport van Thorgan Hazard: hij scoort en laat scoren

 ma 22 oktober 2018 17:11
Thorgan Hazard is bezig aan een sterk seizoen bij Mönchengladbach.
Thorgan Hazard is bezig aan een sterk seizoen bij Mönchengladbach.

Net als grote broer Eden bij Chelsea is Thorgan Hazard uitstekend aan het seizoen begonnen. Dat Mönchengladbach momenteel op de tweede plaats staat in de Bundesliga heeft het in belangrijke mate te danken aan Hazard, die doelpunten aanbrengt of ze gewoon zelf maakt.

Thorgan Hazard had afgelopen weekend een glansrol in de 4-0-zege van Mönchengladbach tegen Mainz. De Rode Duivel deelde 2 assists uit en scoorde zelf ook 1 keer. In zijn laatste 5 competitieduels was Hazard goed voor 4 goals en 3 assists.

 

Dat Hazard niet zelfzuchtig is, blijkt uit het lijstje van meest gecreëerde kansen in de Bundesliga dit seizoen. In dat klassement moet hij voorlopig enkel Mainz-speler Aaron Martin laten voorgaan.

Speler Club Gecreëerde kansen
Aaron Martin Mainz 20
Thorgan Hazard Mönchengladbach 19
Max Kruse Werder Bremen 19
Philipp Max Augsburg 19
Julian Brandt Leverkusen 18
Nico Schulz Hoffenheim 18
cijfers: Opta

Dribbelaar Hazard

Ook qua dribbels laat Thorgan Hazard zich gelden en staat hij in de top 5 van de Bundesliga. De top 3 is wel succesvoller in zijn dribbels dan Hazard.

Speler Club Dribbels Geslaagde dribbels Percentage
Franck Ribéry Bayern München 31 13 41,9%
Ihlas Bebou Hannover 30 12 40%
Nico Schulz Hoffenheim 28 13 46,4%
Thorgan Hazard Mönchengladbach 26 10 38,5%
Timo Werner Leipzig 26 2 7,70%
cijfers: Opta

Nog enkele cijfers waaruit blijkt dat Hazard dit seizoen de spil is in het aanvalsspel van zijn team: van alle Gladbach-spelers verstuurde hij tot nog toe de meeste passes op de helft van de tegenstander (205), ging hij de meeste duels aan (108) en gaf hij de meeste voorzetten (32).

 

Ook het vizier van Hazard blijkt op scherp te staan. Voor zijn 4 competitiegoals had hij amper 6 schoten op doel nodig. In de top-5 Europese competities zijn er slechts 5 spelers die minder schoten op doel nodig hadden om 4 keer te scoren.

VIDEO: Hazard blinkt uit tegen Mainz