• home
 • video
 • pas verschenen

  Sels klopte Monaco afgelopen weekend: "Ideaal moment voor Club"

  Woensdag ontvangt Club Brugge AS Monaco in de Champions League, de ploeg van trainer Thierry Henry. "Dit is misschien wel het ideale moment om dat team te treffen", denkt Matz Sels, die afgelopen weekend Monaco kon kloppen met Straatsburg.

  "Monaco blijft topclub, maar zit in een negatieve spiraal"

  Matz Sels speelt sinds deze zomer bij Straatsburg in de Ligue 1. Vorig weekend verpestte de Rode Duivel het debuut van Thierry Henry door met 2-1 te winnen tegen Monaco. "Op het moment dat ze een beetje beter in de wedstrijd kwamen, kregen ze een rode kaart. Dat was zeker in ons voordeel, maar we hebben ook een goeie match gespeeld."

   

  Hoe schat Sels de kansen van Club in? "Het blijft Monaco natuurlijk, toch een topclub in Frankrijk. Ze hebben gewoon in het begin van het seizoen een beetje pech gehad hier en daar en dan raak je in een negatieve spiraal. Alles zit nu een beetje tegen. Maar ik zou ze toch zeker niet onderschatten." 

   

  "Het is nog vroeg in het seizoen. Ik weet niet of het een geslagen ploeg is, maar naarmate het seizoen vordert en ze blijven verliezen, wordt het alleen maar moeilijker en moeilijker. Dan komt er meer druk. Dat is nu al het geval."

   

  Wat zijn de sterktes en zwaktes van Monaco? "Ze hebben nog wel een aantal heel goeie spelers. Falcao, al is die nu wel geblesseerd uitgevallen, Jovetic, onze Belgen. Die ploeg heeft zeker kwaliteit, maar ze hebben een aantal geblesseerden. Dat is misschien wel het goeie moment voor Club om er tegen te spelen. Hopelijk halen ze een goed resultaat zodat ze Europees kunnen overwinteren."

   

  "Club heeft de voorbije twee matchen toch al laten zien dat het een goeie Europese campgne aan het spelen is. Hopelijk kan het die lijn doortrekken. Thuis zijn ze ook heel sterk. Deze duels zullen bepalen of ze kunnen overwinteren."

  "Naamsbekendheid van PSG helpt de andere ploegen"

  Sels heeft al in België, Engeland en Frankrijk gespeeld. Hoe schat hij de Franse competitie in? "Het niveau is zeker hoger dan in de Belgische competitie. Dat staat vast. Maar Engeland is toch nog een niveau hoger. Je mag Frankrijk niet onderschatten. Die competitie is aan het groeien. Er spelen veel Belgen en het wordt meer en meer gevolgd in ons land."

   

  "PSG steekt er natuurlijk bovenuit, maar de kleinere ploegen zijn aan het groeien, ook door die naamsbekendheid van PSG. Dat helpt de Franse competitie in het buitenland."

   

  "Voor mij persoonlijk loopt het goed. De eerste weken was het een beetje aanpassen, maar we doen het heel goed met de ploeg. Straatsburg is nog niet lang geleden gepromoveerd naar de Ligue 1. Ons doel was vooraf de top 10, we staan nu op plaats 7. Dat is heel positief, maar het seizoen is nog lang. Ook persoonlijk ben ik hier heel gelukkig. Het is een erg fijne stad."